Klinik Psikolog Ahmet İmamoğlu, Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde doktora yapmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Bütüncül Psikoterapi eğitimleri almıştır.
Klinik Psikolog Sude Kurt, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde psikoloji lisansını yüksek onur derecesiyle tamamladı. FMV Işık Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji yüksek lisansıyla uzman klinik psikolog unvanını aldı. Stajlar ve gönüllü çalışmalarıyla çeşitli sağlık kurumlarında deneyim kazandı.
Klinik Psikolog Gülçe Çakır, Yeditepe Üniversitesi'nde onur derecesiyle Psikoloji lisansını tamamlamış ve Okan Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji yüksek lisans programına kabul edilmiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nde gönüllü psikolog olarak çalışmış ve KAÇUV etkinliklerine katılmıştır.
Tbilisi State University'de lisans, İstanbul Arel Üniversitesi'nde klinik yüksek lisans eğitimi almış; çocuk psikolojisi, travma ve çeşitli psikolojik rahatsızlıklar üzerine çalışmış, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi eğitimleri alarak, afetlerde travma müdahale ekibinde yer almıştır.
Şişli Terapi Enstitüsü, alanında kendisini yetiştirmiş uzman bir kadroyu bünyesinde barındırmaktadır. Uzmanlarımız çalışma alanlarında sürekli olarak kendisini geliştiren, kendi terapi/analiz süreçlerinden geçmiş ya da geçmektedirler. Uzmanlarımız psikoterapi sürecinin bir parçası olarak süpervizyon süreçlerine de devam etmektedirler.
Depresyon, Kaygı Bozuklukları, Sosyal Fobi, Obsesif Kompulsif Bozukluklar, Travmatik Yaşantılar, İlişkisel Problemler, Çocuk Oyun Terapileri, Çift Terapisi, Bağımlılık Terapisi, Cinsel Terapi, Kişilik Bozuklukları alanlarında çalışmalarına devam etmektedirler.
Ülkemizde psikoloji lisansına sahip olmayan, farklı lisans bölümlerinden mezun olmuş pek çok insan psikoloji yüksek lisansı yapıp kendilerini ‘Uzman Psikolog’ olarak tanıtabilmektedirler. Psikoloji lisansı 4 yıllık bir eğitimi kapsamaktayken yüksek lisans eğitimleri, özellikle niteliksiz üniversitelerde, birkaç ayda tamamlanabilmektedir. Psikolog olmak psikoloji lisansı ile başlayan ve psikoloji lisansına sahip olmayla mümkün olan bir mesleki unvandır.
Ruh sağlığı oldukça hassas bir alandır. Pek çok kimse tarafından terapi ‘sadece konuşma’ olarak görülse de terapi bir teknik ve müdahale bütünüdür. Psikoterapide olan biten her şeyin, var olan her unsurun pek çok anlamı da olabilmektedir. Psikoterapi alanında kendisini yetiştirmiş uzman psikologlar aynı zamanda kendi bireysel terapi süreçlerine de önem vermek durumundadır.
Psikoterapiden geçmek, terapistin kendi iç dünyasında olan bitenden haberdar olması ve kendi içinde yolculuk yapabilme imkanı yakalamasıdır. Kendisini dinlemeyi deneyimlememiş, kendisini duymamış bir terapistin bir başkasını dinlemesi, duyması oldukça zor bir durumdur.
Aynı zamanda bir klinik psikoloğun süpervizör desteği alması da oldukça önemlidir. Karşısındaki bireyi nasıl konumlandırdığı, nasıl duyduğu, ne hissettiği, bu hissettiklerini onunla nasıl yaşantıladığını görmesinin ender yollarından biri süpervizyondur.
Şişli Terapi Enstitüsü olarak uzmanlarımızın kendi analiz/psikoterapi süreçlerinden geçmiş/geçmekte olmalarını; süpervizyon almış/almakta olmalarını önemsiyoruz.
Bir uzman psikolog desteğine ihtiyaç duyuyorsanız psikoloji lisansına sahip bir klinik psikologtan destek alabilir, destek alacağınız psikoloğa lisansı ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Ayrıca kendi terapi sürecinden geçip geçmediğini de doğal olarak merak edebilir ve bu sorunun yanıtını da alabilirsiniz.
Terapi her şeyden önce kendinize yaptığınız bir yatırımdır.