Çift ve Cinsel Terapisi

Çift ve Cinsel Terapi, Şişli Terapi enstitütüsü, Beşiktaş Nişantaşı, sarıyer

Uzman Psikolog ve psikoterapistlerin uyguladıkları Çift ve Cinsel Terapi, çiftlerin ilişki içerisindeki sorunları, cinsel yaşamlarındaki ve genel olarak ilişki dinamiğindeki problemleri üzerine çalışmayı içerir.

Çift ve cinsel terapisi, çiftlerle çalışan klinik deneyime sahip uzman klinik psikolog ve psikoterapistlerin, romantik bir ilişki içinde yer alan iki kişinin, ilişkilerini anlama, çatışmaları çözme ve ilişki memnuniyetini artırmalarına yardımcı olduğu bir psikoterapi türüdür. Uzman Psikolog ve psikoterapistlerin uyguladığı çift ve cinsel terapisi ile, bireysel terapi, çiftler veya aile terapisindeki cinsel işlev, cinsel duygular ve cinsel yakınlık ile ilgili endişeleri giderebilirsiniz. Cinsel terapi, herhangi bir yaş, cinsiyet veya cinsel yönelim için etkili olabilmektedir.

Cinsel Terapi Süreci Nasıl işler?

Cinsel terapi, cinsel ilişki ve çiftlerin cinsel sağlığı ile ilgili konularda eğitim almış lisanslı psikolog, ve psikoterapistler tarafından uygulanır. İlk olarak özel cinsel kaygılarınızı tanımlayarak cinsel terapiye başlayabilirsiniz. Bir cinsel terapistinin ilk işi, zorluklarınız hakkında rahatça konuşmanıza yardımcı olmaktır. Terapistinizle birlikte, probleminizi ardındaki nedenleri keşfetmeye başlar ve bir çözüme doğru ilerleme gösterebilirsiniz. Cinsel sorunların ardında sıklıkla duygusal sebepleri görülmektedir. Partneriniz ile aranızda bir samimiyet kaybı veya açıklanamayan bir çatışma olabilir.

Cinsel sorunlar karmaşık olabilir ve terapistiniz tüm faktörler hakkında net bir fikir edinmek isteyecektir. Bu genellikle geçmişinizin derinlemesine bir değerlendirmesini ve cinsel ilişki kaygılarını ortaya çıkarmayı içermektedir. Cinsel terapi, sınırlı sayıda seansla birlikte tipik olarak kısa sürelidir. Terapi sürecinde danışanlara ev egzersizleri verilebilir. Bununla birlikte, tedavi planları ele alınan endişelere ve hedeflere bağlıdır. Terapiye çift ya da bireysel olarak katılabilirsiniz.

Cinsel Terapinin Kullanımı

Cinsel terapi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere cinsel işlev bozukluklarını iyileştirebilir veya ortadan kaldırabilir:

  • Travma veya kötüye kullanım sonrası cinsel zorluklar
  • Erken boşalma sorunu
  • Geç boşalma sorunu
  • Vajinismus
  • Ağrılı cinsel ilişki
  • Cinsel ilişkide hakkında utangaçlık; ilişki sırasında rahatlayamama
  • Orgazm bozuklukları
  • Cinsel İstek Bozuklukları

Çift Terapisi Süreci Nasıl İşler?

Çift terapisi her tür çiftin çatışmaları tanımasına, çözmesine ve ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olur. Bu terapi ile partnerinizle olan ilişkinizi yeniden kurabilir, geliştirebilir ve güçlendirebilirsiniz. Bazı çiftler, birbirlerini daha iyi anlamak için çiftler ile çalışan bir psikolog ararlar. Çift terapisi, evlenmeyi planlayan çiftlere de yardımcı olmaktadır. Evlilik öncesi danışmanlık, çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamalarına ve evlilik öncesi farklılıkları gidermelerine yardımcı olabilir. Çift terapisi, bu alanda eğitim almış psikolog ve psikoterapistler tarafından uygulanır. Çift terapisi tipik olarak her iki eşi de içerir, ancak bazen bir eş terapist ya da psikolog ile bireysel çalışmayı da seçebilmektedir. Özel tedavi planı duruma bağlıdır ve tamamen çiftlerin dinamiği ile alakalıdır.

Çift terapisi, daha etkili iletişim kurmayı ve daha yakından dinlemeyi içermektedir. Çiftler, birbirleriyle rekabet etmekten kaçınmayı öğrenmeli ve ortak yaşam hedeflerini ve ilişkileri içinde sorumluluklarını nasıl paylaşacaklarını belirlemelidir. Çift terapisi sürecinde sorunlarınızın kaynaklarını belirlerken ilişkinizi daha iyi anlayabilirsiniz. İlişkinizin güçlü ve güçsüz yönlerini keşfedebilir ve bununla birlikte, suçlama olmadan sorunları nasıl tanımlayacağınızı ve güçsüz yönlerinizin nasıl geliştirilebileceğini inceleyebilirsiniz.

Çift Terapisi Kullanımı

  • Evlilik problemleri
  • İletişim problemleri
  • Çift ilişkileri
  • Boşanma
  • Yas, kayıp ve travmalar
  • Cinsel zorluklar
  • Çocuk yetiştirme veya karma aileler hakkında çatışmalar
  • Evlat Edinme
  • Güvensizlik
  • Madde bağımlılığı
  • Öfke
  • Aldatma

Çift Terapisi ve Cinsel Terapi

ilişki sorunlarını çözmeye yönelik bir tür psikolojik desteği olan çift terapisi. Bu terapi yöntemi bireylerin, ilişki içindeki sorunlarının nedenlerini araştırır ve çözüm üretmeyi hedefler. Cinsel terapi ise, cinsel sağlık sorunlarını çözmeye yönelik bir psikolojik destektir. Bu terapi yöntemi bireylerin, cinsel sorunlarının nedenlerini araştırır ve bu konuda çiftlerin yaşadıkları sorunların üstesinden nasıl gelebilecekleri konusunda yardımcı olmaya çalışır. Psikoterapi desteği almak, hem çift hem de cinsel terapi için oldukça önemlidir. Psikoterapi sürecinin kazanımları, pek çok alanda bireylerin ruhsal olarak beslenmesine ve gelişmesine katkıda bulunur.

Uzman bir psikolog, çift terapisi ve cinsel terapi desteği almaya yardımcı olur. Bu konuda destek almak isterseniz, İstanbul Beşiktaş bölgesindeki  kliniğimiz Şişli Terapi Enstitüsü’nde, uzman psikologlardan online ya da yüz yüze olarak psikolojik destek alabilirsiniz.

**Bu sayfada kullanılan bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır, teşhis içermez.

Online Terapi