Uzman bir Psikologdan Terapi Desteği Almak

Uzman bir Psikologdan Terapi Desteği Almak

İnsanların uzman psikolog ve terapistler ile terapi desteği aramasının ve randevu için başvurmasının birçok nedeni vardır; keder, kaygı , depresyon , travma, bağımlılık ve ilişki sorunları en yaygın olanlardır.

Uzman Psikolog Aracılığı ile Terapi Desteği Almanın Faydaları Nelerdir? 

Psikolojik sıkıntılarımızı ortaya çıkaran durumların hepsi gündelik yaşamımız içerisinde hakim olan duygulardan ve davranışlardan etkilenmektedir. Yaşamınızdaki bazı problemler tolere edilebilir, bazıları ise ezici ve yönetilemez hissettiriyor olabilir. Sorununuzun yoğunluğu, ciddiyeti ve sıklığından bağımsız olarak, hiçbir sorun terapiden yararlanmayacak kadar küçük ya da büyük değildir. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için terapi desteği almak kendi adınıza iyi bir yatırımdır. Terapi, duygusal zorluklar, yaşam sorunları ve zihinsel sağlık problemleri ile mücadele eden insanlara yarar sağlayabilir. Herkes stres, üzüntü, keder ve çatışma dönemleri yaşar. Bu gibi durumların üstesinden gelebilmek için bir psikolog ile sürece başlamak faydalıdır. Sorunlarınız ile başa çıkma yöntemlerinizi geliştirerek kendinizdeki gelişim ve değişimin farkına varabilirsiniz. Terapi bir bakıma insanın kendini tanıma ve anlama süreci olarak da gerçekleşmektedir. Alanlarında uzman ve eğitimli olan psikolog ve terapistler bunun için çalışmaktadırlar. Güven ilişkisi kurabildiğiniz bir psikolog ya da terapistiniz olduğunda terapi sürecinizin yararlılığı artar.

Randevu Alma Zamanınızın Geldiğine Dair Bazı İşaretler

– Hissettiğiniz tüm duyguları yoğun olarak yaşıyorsanız,

– Açıklanamayan ve tekrarlayan baş ağrıları, mide ağrıları veya yıkık bir bağışıklık sisteminiz varsa,

– Sorunlarınız ile baş etmek için alkol ve madde kullanıyorsanız,

– İş yerinde kötü geri bildirim alıyorsanız,

– Daha önce sevilen aktivitelerden kopmuş hissediyorsanız,

– Kişiler arası ilişkileriniz gergin ve yolunda gitmiyorsa,

– Yakınlarınız sizin için endişelendiklerini söylüyorlarsa bir uzman psikologdan terapi desteği almanızda fayda vardır.Yaşadığınız sorun, stres veya zorluklardan bağımsız olarak, herkes bir psikolog desteğinden yararlanabilir. Terapi, mevcut stres kaynaklarının üstesinden gelmenize yardımcı olabilir ve gelecekte etkili bir şekilde yönetilebilecek becerilerle sizi destekleyebilir. Bir psikolog ile görüşmek delilik değildir, aksine ruh sağlığınızı iyi durumda tutabilecek bir olgudur. Sizin ya da bir başkasının terapiye ve danışmanlığa ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz durumda, psikolog randevusu almayı ertelememek oldukça önemlidir.

Facebook
Threads
LinkedIn
X